Flink aan het werk

Een paar dagen nadat ik de aangepaste versie van m'n manuscript had opgestuurd, kreeg ik weer een telefoontje van de uitgever. Ze vonden het manuscript al een stuk beter, maar zoveel afbeeldingen per pagina zou voor de productieafdeling nog steeds niet handig zijn. Of ik daar iets aan kon doen? De foto's zijn uiteraard nodig om de uitleg duidelijk te maken, maar misschien dat er toch ergens iets weg kan? Even denken, ja, dat kan. Als het niet gaat om het aantal foto's, maar om het aantal afbeeldingen, kan ik foto's samenvoegen tot één afbeelding. Probleem opgelost. Wel weer heel wat werk, maar je moet er toch iets voor over hebben om een boek uit te geven.

En wat blijkt: de uitgever was tevreden! Tijd voor een (online) auteursbijeenkomst waarin alles werd uitgelegd hoe het nu verder gaat met het boek, en tijd om een contract te tekenen. Weer een stap verder dus, en daarmee gaat m'n manuscript naar de volgende afdeling: productie. En dan komen de volgende klussen: foto's aanleveren voor de kaft, (ha! die had ik al) een samenvatting van het boek voor de flaptekst, een foto en biografie van mij voor de achterkant van het boek, een fragment uit het boek uitkiezen. En niet te vergeten: ik had mijn manuscript op A4-formaat geschreven, maar het boek zal 16x24 cm worden. Ofwel, het past allemaal niet meer op de pagina's zoals ik het had bedacht. (Of ik moet iedereen die het boek koopt een vergrootglas geven.) Ik zou het aan de uitgever over kunnen laten om er wat moois van te maken, maar als ik het zelf doe, heb ik meer controle. Dus toch maar zelf doen. Het belooft heel mooi te worden als het klaar is.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Hoi Tonia,
Geen idee hoeveel uitgevers er zijn, maar zou een dik magazine een idee zijn ipv een boek?
Iets in de trant van Simply Haken of Aan de Haak?
Ik kan me voorstellen dat je het niet prettig vind om je kindje zomaar uit handen te geven....
Succes ermee!
Groetjes,
Rini
Rini, op 12-04-21
Beste Rini, Bedankt voor je reactie. Gelukkig kan ik nog heel veel zelf bepalen hoe het eruit komt te zien. Ik geef het uit handen, maar zeker niet zomaar! De uitgever denkt met me mee.


BoekGoud: verkiezingen van het beste boek van vorig jaar

Extra aanwijzingen

Vanaf nu verkrijgbaar

Verrassing!

Controleren en corrigeren